– Vilken leveranstid har ni? Det är oftast en av de första frågorna vi får av våra kunder. Svaret är mycket snabbt. Vi mäter ena veckan och monterar nästa. Vår affärsidé fungerar. Omsättningen har nästan trefaldigats på tre år. Det är roligt. Dagens industri utsåg Landernäs Marmor till gasellföretag år 2005 och vi har tilldelats diplom för högsta kreditvärdighet, trippel A, i D&Bs kreditratingsystem under de senaste åren.

Landernäs Marmor är unikt på många vis. Vi är ett av få stenföretag i världen som infört datorer i produktionen. Det är en modell som vi har utvecklat själva och fortsätter att utveckla. Våra leverantörer deltar också i den här processen. Ambitionen är att utveckla verksamheten ännu mer tillsammans med stenhuggerier och återförsäljare.

När Landernäs Marmor startades 1954 av Valter Landernäs sysslade företaget huvudsakligen med skivor i marmor. Jag köpte Landernäs Marmor 1992 och idag sysslar vi i huvudsak med granit. Vår flytt till moderna lokaler i utkanten av Lund tio år senare var ett stort lyft för oss. Här driver vi utvecklingen ännu ett steg framåt.

Det senaste tillskottet i vår maskinpark är stenkrossen. Med den återanvänder vi spill för att producera singel. Problemlösning och vidareutveckling – för att göra det enklare och bättre för våra kunder – är vår ledstjärna.

Allt fler inser fördelarna med sten. Dess livslängd är oändligt lång. Använder man natursten bidrar man till en hållbar utveckling. Sten är inte dyrt som många tror, tvärtom kan den bli billigare än både trä och laminat. Jag är byggnadssnickare från början men har fastnat för stenen som är ett naturmaterial med körtlar, ådror och stick precis som trä. Sten är vackert.

Välkommen till Landernäs Marmor!
Paul Persson, vd