Kvartsit

Vacker som en marmor men tåligare

Vad är kvartsit?

Kvartsiten är mycket hård och har marmorliknande ådring. Kvartsiten är tåligare än marmor och etsas inte av surt och salt som marmorn gör.

Kvartsit är en natursten som skapas när sandsten utsätts för värme och tryck. Resultatet är en hårdare, mer hållbar sten som är idealisk för en mängd olika användningsområden.

Vad används kvartsit till?

Kvartsit har en lång historia av användning i en mängd olika tillämpningar. Den har använts i allt från konstruktion till smyckestillverkning. I dag används kvartsit fortfarande i stor utsträckning i både kommersiella och bostadsrelaterade tillämpningar.

Några av de mest populära användningsområdena för kvartsit är bland annat:

Bänkskivor: Kvartsit är ett utmärkt material för bänkskivor. Det är otroligt hållbart och motståndskraftigt mot repor, fläckar och värme. Kvartsit har också ett vackert naturligt utseende som kan förhöja utseendet på varje hem.

Kvartsit som definitivt val

Om du letar efter en bänkskiva av natursten som är både vacker och hållbar är kvartsit ett bra alternativ att överväga. Kvartsit är en stark, tät sten som bildas när sandsten utsätts för hög värme och högt tryck. Denna metamorfiska process skapar en sten som är otroligt hård och motståndskraftig mot repor, flisor och fläckar. Kvartsit finns i ett brett utbud av färger och mönster, så du hittar säkert ett alternativ som passar din stil. Dessutom kan bänkskivor i kvartsit med rätt skötsel hålla hela livet.

Filter

Atlantic Lavastone

Belvedere

Breccia Imperial

Calacatta Brazil

Carbon Grey

Celeste

Double Black

Jadore

Macallan

Madreperola

Pannonia Green

Quartzite Sky

Super White

Taj Mahal

White Macaubas