Fönsterbänkar

Vi tillverkar fönsterbänkar efter dina mått. Vid bitar som är mindre än 0,15m2.debiterar vi för 0,15m. Vanligaste tjockleken på fönsterbänkar är 20mm och vi tillverkar oftast fönsterbänkar i marmor och kalksten  men även i granit.

Mätning, leverans och montering av fönsterbänkar utföres vanligen av köparen.

Är du osäker på hur man gör en ritning har vi lite färdiga mallar som du kan fylla i och skicka in till oss tillsammans med beställningen/offertförfrågningen. Klicka på din fönsterbänkstyp nedan så öppnas formuläret, skriv in måtten och kryssa för dom kanter som ska kantas/poleras, längst upp samt under varje fönsterbänk finns ett kommentarfält där ni kan skriva stensort, kantprovil, tjocklek mm. Obs. Adobe Reader måste vara installerat på datorn


 


 


 


 

Montering av fönsterbänkar

Montering på fast underlag

På betong eller tegel kan man montera fönsterbänken i cementbruk (C100/300 med brukstjocklek på 20-40mm) eller fästmassa beroende på underlagets planhet. Underlaget rengörs och fuktas om så krävs.

För montering på underlag av trä, gips eller dylikt monteras fönsterbänken med monteringslim.

Montering på konsoler

Konsolburna bänkar ska ha upplag på samtliga konsoler och ska fästas vid dessa med härför avsett monteringslim. Finns det risk för kallras eller kondens ska bänken monteras med en luftspalt på minst 20 mm mellan bakkant och vägg.